29 de març 2006

Crònica: La Fira de Formatges Artesans del Vallès Oriental

“A la tercera va la vençuda”

La 3ª edició de la Fira de Formatges Artesans conclou amb èxit de públic i vendes

Formatges d’ovella, de cabra i de vaca. Recuits, quallades, iogurts, flams, pastissos de formatge i mató. Fins i tot formatge de règim, amb llet desnatada i poca sal. Tot això i més va satisfer la vista i l’olfacte dels qui, aquest dissabte a Granollers, van acostar-se a la fira més ga-làctica de la comarca.

La Fira de Formatges Artesans del Vallès Oriental s’ha consolidat amb una tercera edició marcada per l’assistència d’un públic atret per la qualitat dels seus productes. El seu organitzador, Francesc Portet, va apuntar “l’elaboració artesana, la proximitat geogràfica i la qualitat dels productes” com a claus de l’interès que la fira ha despertat a la comarca. I és que després de les dues primeres edicions, “a la tercera va la vençuda”, conclou.

“La primera edició va ser la novetat, la segona va servir perquè la gent comencés a conèixer la fira”, i la tercera edició, tal com explica Portet, “la gent ja l’esperava”. Així mateix, els vuit productors que hi van participar van coincidir a valorar aquesta edició com la millor de les tres. “Estem recollint els fruits de les dues edicions anteriors”, va assegurar Enric Blajé, president de l’Associació de Productors Artesans del Vallès Oriental. Tots ells van mostrar-se molt satisfets pels resultats aconseguits en una jornada en què fins i tot el bon temps va acompanyar.

Els escuradents, amb suculents daus de formatge clavats en un dels extrems, van ser els autèntics protagonistes de la festa. A mitja tarda, a la parada de Can Piolet el formatge fresc i el recuit ja havien passat a millor vida. I si volies formatge tendre de cabra ja no el podies trobar a l’expositor del Molí de la Llavina.

Amb moltes fires a l’esquena, els venedors es converteixen en experts en costums populars i hàbits de consum: “Al matí la gent va per feina i a la tarda venen a passejar”, comentaven quan feien balanç de la jornada. Eren les vuit del vespre passades, el Barça jugava un partit de futbol a Màlaga i el bullici de la plaça desapareixia lentament.

La quarta edició de la fira se celebrarà el proper mes d’octubre, un cop hagi passat la calor que tant fa davallar el consum de formatges. Així, edició rere edició, els artesans làctics de la comarca esperen consolidar encara més la fira perquè acabi convertint-se en un referent, tal com va passar amb la fira del formatge de Lladó de l’Alt Empordà.


Comentaris: Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?